Monday, September 28, 2009

Διακοπές....

Σήμερα σκέφτηκα να αλλάξω λίγο ατμόσφαιρα και θέμα! Μιας και το καλοκαιράκι πέρασε, είπα να θίξω το θέμα διακοπές. Τι σημαίνουν διακοπές για εσάς? Ήλιος? Θάλασσα? Αμμουδερές παραλίες? Water Sports? Αν ναι, μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε την υπόλοιπη δημοσιέυση, δεν απευθύνετε σε εσάς!



Αφορά ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν τις διακοπές ως μια περίοδο χαλάρωσης και ξεκούρασης, περιοδο κατα την οποια εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις και αφήνουν πίσω τα προβλήματά τους. Ανθρώπους που αναζητούν ηρεμία. Μιας και είμαι και εγω ένας απο αυτούς, σκέφτηκα να γράψω σχετικά με τα "ευτήματά" μου πάνω στο θέμα.

Υπάρχουν αρκετές πόλεις στην Ελλάδα, οι οποίες ενώ κατα την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κατακλήζονται απο κόσμο, τον Σεπτέμβρη χαρακτηρίζονται απο ηρεμία και ησυχία. Για παράδειγμα τα Χανία, μια πόλη στην οποία το καλοκαίρι δεν πέρναγε άνθρωπος, τον Σεπτέμβριο έχει αδειάσει! Αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάποιον ο οποίος θέλει να απολαύσει μια τέτοια πόλη και ταυτόχρονα να ξεφύγει απο την φασαρία της πόλης. Μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στα δρομάκια της πολής και στο Ενετικό λιμάνι χωρίς να αναγκάζεται να στριμώχνεται ανάμεσα σε τουρίστες, είτε Έλληνες είτε ξένους, και στην κυριολεξία να χάνει τις ομορφιές που έχει να προσφερεί αυτή η πόλη.


Τώρα θα μου πείτε, γιατί αναφέρομαι μόνο στα Χανιά, ενώ υπάρχουν τόσοι άλλοι παρόμιοι προορισμοί, και θα έχετε απόλυτο δίκιο! Εναλλακτικές λύσεις είναι η Ρόδος, η Πάρος, το Ρέθυμνο, και γενικά οποιαδήποτε άλλη κοσμοπολίτικη πόλη ή νησί μπορεί να σκεφτεί κάποιος.


Το Ενετικό Λιμάνι των Χανιών τον Σεπτέμβριο

Γενικό συμπέρασμα, η πρόταση του γράφοντος είναι η εξής: αν θέλετε διακοπές με ησυχία και ηρεμία, προτημήστε τον Σεπτέμβριο. Δεν θα το μετανιώσετε!

No comments: